Vi gör ljudmätningar och alla typer av akustikuppdrag.

 

För info eller offert: 
Stockholm: 
070-875 80 33
Malmö:
076-224 21 94
[email protected]

Ritning och Projektering

Akustikmiljö arbetar med musikstudio, talstudio, TV-studio och alla andra tänkbara former av ljudstudios. Vårt kunnande omfattar kontrollrum, isobox, inspelningsrum, redigeringsrum, replokal o.s.v.

Även en enkel studio kostar en del pengar och därför är det viktigt att man gör rätt från början. Våra tjänster och förslag anpassar vi efter era önskemål. Det kan t.ex. vara en enklare konsultation då vi gör ett besök i er lokal för att sedan gemensamt sammanfatta vad som är avgörande för att skapa en god studiomiljö. Vi utför även fullständig projektering med ritningar och bygghandlingar. Akustikmiljö vänder sig både till etablerade och befintliga verksamheter, som kan uppleva problem eller behov av förbättring, såväl som nystartade projekt.

ritning studio

 

Mängden absorption är direkt avgörande för klangbalansen i ett kontrollrum. Interferens coh stående vågor undvikar man enklast genom rätt ljudabsorberande material på rätt plats. Val av ytskikt påverkar akustik och lyssning. Inspelningsrum behöver behandlas individuellt beroende på rummets utformning och användningsområde. Ett inspel- ningsrum för tal skiljer sig markant från ett inspelningsrum för akustiska instrument.

Man bör ha klart för sig vilken grad av ljudisolering som är nödvändig för att kunna använda studion. Inspelningsrum behöver nästan alltid byggas som flytande rum för att inte yttre störningar ska plockas upp av känsliga mikrofoner. Vill man kunna arbeta parallellt i kontrollrum, mixerrum eller redigeringsrum kanske man behöver flytande konstruktioner även för dessa utrymmen. Det finns många ytterligare svårigheter att tackla vid studiobygge, bl.a. glasrutor för genomsikt och genomföring av kablage mellan rum för att nämna några

Krav på bra luftomsättning och tyst ventilation kan låta som en omöjlighet men vi har lösningar även för detta. Vikten av detaljarbete och noggrannhet är mycket stor när man bygger denna typ av känsliga utrymmen och därför är ritningar och byggnadsbeskrivningar ofta en nödvändighet för att säkerställa kvalitet och kunna kvalitetsbesiktiga utförandet.